зима

Алена Васильченко
Якби ця зима зникала у місті, як тінь,
Якби з-поміж нас ніяких не стало "але",
якби не було між нами ні суму, ні стін,
то серце моє здалося б любові мале...
Холоне зоря, кружляє і падає сніг.
Немов би зима додолу упала з небес.
Якби ти зумів, то диво поклав би до ніг,
якби я могла, то вічно чекала тебе.
А тиша така, що все вирива із грудей,
і кожне "якби" і губи, і руки пече.
І стільки думок, що п'яно у скронях гуде.
Навколо зима, куди ти від неї втечеш?..
Якби я могла тебе не зустріти у сні,
посеред весни, м'яких і зелених стебел.
Якби ти хотів, пішов би зі мною у сніг.
Якби ти пішов, я вічно б кохала тебе...