Тази пролет съм решила - Этой весной я решила

Мария Шандуркова
***

Тази пролет съм решила
да скрия малко радост,
във цвят от зарзала ще я обвия
и славея ще сложа да я пази
до твоята и моя старост...

1961 г.
Мария Шандуркова