не порiвнюй... на укр. яз

Любонька
Не принижуй кохання до хтивості,
не порівнюй розпусти й цнотливості,
в них надміру різняться властивості,
щоб стояти у спільних рядах.
У одної душа прагне святості,
а у іншої цінність - без вартості,
їх не змішуй в одне з необачності;
збіг розбіжностей - на тереза'х.

Якість ничжу не сплутаєш з вищою,
почуттів чистота є важнішою,
а  л ю б о в  за усе головнішою,
бо інакше втрачається сенс:
про кохання піднесене мріяти,
в неповторність обра'нця повірити,
лиш йому своє серце довірити
і на долі відважитись "денс".

Не сумісне кохання із зрадою,
що оточує наче блокадою,
розум нищить сумління порадою...
Береже вірність справжня  л ю б о в!
Наречена вона - в білім ве'льоні,
з білих лілій доро'ги їй встелені; 
їй співають закохані в те'рені,
здаючи'сь у полон знов і знов...


15/02/15/