За тех, кто в море... To those at sea...

Анна Мейфлауэр
«To those at sea…»

You remember how it started
Again from the ground up.
We built our boats, and the boats were named
Faith, Hope and Love.

Together we cut the ropes
And away did the land sail.
The waves would sing us,
And every fifth
Would actually stand at the helm.

I drink to the dregs


To those at sea,
To those who welcome waves,
Those who'll be lucky.
And if we share our goal
For better or worse,
Those who don't dread
Tightly hold the oars
Will find their own land.

In vain were the storms raging
And, indeed, any sailor will tell,
'Never be fearful, storms aren't scary
Storms are no big deal! '

Storms only make us stronger,
The sail will adjust to the winds.
The real challenge - to withstand boredom,
Stay sane in a stiff breeze.

I drink to the dregs
To those at sea,
To those who welcome waves,
Those who'll be lucky.
And if we share our goal
For better or worse,
Those who don't dread
Tightly hold the oars
Will find their own land.

Автор текста (слов):
Андрей Макаревич
«За тех, кто в море»
Ты помнишь как все начиналось
Все было впервые и вновь
Как строились лодки и лодки звались
Вера Надежда
Любовь
Как дружно рубили канаты
И вдаль уходила земля
И волны нам пели и каждый пятый
Как правило был у руля
Я пью до дна за тех кто в море
За тех кого любит волна
За тех кому повезет
И если цель одна и в радости и в горе
То тот кто не струсил и весел не бросил
Тот землю свою найдет
Напрасно нас бури пугали
Вам скажет любой моряк
Что бури бояться вам стоит едва ли
В сущности буря пустяк
В буре лишь крепче руки
И парус поможет и киль
Гораздо трудней не свихнуться со скуки
И выдержать полный штиль
Я пью до дна за тех кто в море
За тех кого любит волна
За тех кому повезет
И если цель одна и в радости и в горе
То тот кто не струсил и весел не бросил
Тот землю свою найдет
Я пью до дна за тех кто в море
За тех кого любит волна
За тех кому повезет
И если цель одна и в радости и в горе
То тот кто не струсил и весел не бросил
Тот землю свою найдет
Землю свою найдет землю свою найдет