Маленький дощик

Тамара Базилевская
казка
   
 
  Маленький дощик ще жодного разу не проливався на землю, а вже як йому хотілося! Але велика мама-хмара сказала, що маленьким дощикам потрібно сидіти вдома, на хмаринці, а то можна пролитися в зовсім непотрібному місці в зовсім непотрібний час, і тоді йому не будуть раді ні квіти, ні трави, ні дерева, а люди будуть ховатися від нього під парасолькою. А дощику так хотілося, але він чекав…
    Мама-хмара спала високо в небі, а дощик нудьгував і дивився вниз. А там, у дворі будинку, діти висаджували квіти на клумбах. Дощику дуже хотілося спуститися до них, але мама-хмара строго-настрого наказала сидіти на небі. Ось він і сидів, звісивши ніжки й прислухаючись до дзвінких дитячих голосів.
    Коли мама-хмара прокинулася, діти вже скінчили свою роботу. Вона подивилася вниз і сказала: «Пора!». І тут дощик злякався – як зустрінуть його діти? Напевно, будуть ображатися за свої мокрі речі, адже у них з собою не було парасольок. Але мама підштовхнула його до свого краєчку, і дощик впав. А коли перші краплі досягли землі, діти весело закричали: «Дощик! Дощик!». Дощику стало так радісно. Він літав над клумбою і поливав її своїми прозорими краплями-дощинками. А зверху йому посміхалася мама-хмара. Із-за неї визирнуло сонечко і теж привітно посміхнулося. У задоволеного дощику вже закінчилася вся вода, і він полетів до мами-хмари набиратися сил. А діти раділи, що дощик пішов так вчасно!

МАЛЕНЬКИЙ ДОЖДИК
сказка

         
  Маленький  дождик еще  ни разу  не  проливался  на  землю,  а уж  как  ему  хотелось! Но  большая  мама-туча сказала, что  маленьким дождикам  нужно  сидеть дома, на  тучке, а то  можно  пролиться     в  совсем ненужном   месте  в  совсем ненужное  время, и тогда  ему не будут рады ни  цветы, ни травы, ни деревья, а люди будут прятаться от него под зонтиком. А  дождику  так  хотелось, но он  ждал…
     Мама-туча спала высоко в небе, а дождик  скучал и  смотрел  вниз. А там, во  дворе  дома, дети  высаживали  цветы  на  клумбах. Дождику  очень  хотелось  спуститься  к ним, но  мама-туча строго-настрого  приказала сидеть  на  небе. Вот он и  сидел, свесив  ножки и прислушиваясь  к  звонким детским  голосам.
      Когда мама-туча проснулась, дети  уже  закончили  свою  работу. Она  посмотрела  вниз и  сказала: «Пора!». И тут  дождик  испугался  - как встретят его  дети? Наверное, будут  обижаться за  свои  мокрые вещи, ведь у них с  собой не было зонтиков. Но  мама подтолкнула его к своему  краешку, и дождик  упал. И когда  первые капли  достигли земли,  дети  весело закричали: «Дождик! Дождик!». Дождику  стало  так радостно. Он летал над   клумбой и  поливал  её своими  прозрачными каплями-дождинками. А сверху ему  улыбалась мама-туча. Из-за неё  выглянуло солнышко и тоже приветливо  улыбнулось. У довольного дождика  уже  закончилась   вся  вода, и он полетел к  маме-туче  набираться  сил. А дети радовались, что дождик  пошёл так вовремя!