Я тебе обiйму поблизу Кам, яницi

Миклош Форма
Я тебе обійму поблизу Кам’яниці,
і нехай некохані позаздрять, нехай,
адже віримо ми: Львів – кохання столиця,
для закоханих Львів – на землі справжній рай.

Так, як ти, обіймати ніхто не навчиться –
Львівський Кавовий Бог це уміння дає.
І нехай незакохана заздрість гнівиться:
маєм щастя – робити приємне своє.

Обійматись у Львові – не пізно, не рано.
Львівський Кавовий Бог б'є у дзвін порцелян...
Що порадити їм – заздрісним некоханим?
Львів порадить… Вдивляйтесь у Львів і львів'ян...

............................................

Чорна кам'яниця, також кам'яниця Анчевських —
житловий будинок № 4 на площі Ринок у Львові,
архітектурна пам'ятка.
Збудована 1577 року Петром Красовським у стилі ренесансу