найгiрший грiх на укр. яз

Любонька
Найгірший гріх сучасний - словоблуддя,
бездумно мелем хтозна-що, підчас;
та над всіма є Вище Правосуддя.
Куди язик завести може нас?

Осуджуємо, брешемо щоднини,
цей "прилад", наче справді, - без кісток,
у балачках не бачимо провини,
плітки' плете'мо, як ажур з ниток.

Ми головне втрачаємо - порядність;
не віримо ніко'му й нам - ніхто,
а недовіра, то - відносин складність.
Не клоуни ж ми - в "цирку шапіто"!

Згадаймо вислів: "золото - мовчання",
отож вчимо'ся меньше говори'ть;
від Божого тікаймо покарання,
бо не прийшлося б зо'всім оніміть.



22/02/19/