Незалежнасць гэта мова...

Юрий Боровицкий
***
Незалежнасць – гэта мова,
Не пазыка у суседа!
Незалежнасць – гэта слова
І з суседзямі бяседа,
Збор гасцей за пачастункам
Без прымусу за абрусам,
Гэта – добрыя стасункі
Іншаземца з беларусам.
Незалежнасць – гэта думка,
Зразумелая любому,
Гэта розныя кірункі,
Што вядуць заўсёды к дому
Нас з табой, дзе бацька з маці
У сваёй сустрэнуць хаце,
Прывітаюць добрым словам
На сваёй на роднай мове.

23. 02. 2019 г.