***

Владик Батманов
На заз авур къаргъишри къе цуькзава,
Гьич са карни хквезамач гъиляй зи.
Зун рик1еваз на итимдиз рик1зава,
Куьз масадаз гъуьлуьз фена хъиляй зи?

Хъиляй авур к1валахди рик1 шадардач,
Кьегьалвал туш вахт тахьанмаз гъуьлуьз фин.
Чи к1анивал за садрани квадардач
Ягь-намус хьиз хуьда даим гайи кьин.