Сарбай

Динара Мухамаева
Сарбай...

Динара Мухамаева - Шакирова

Салкын кыш... Урам...
Мин барам юлдан.
Э каршыга бер эт килэ...
Коч-хэл белэн... Аксый сыман...

Игътибарны жэлеп итте,
Кунеллэрне эретте.
Бу карт этне бервакыт
Бала-чага этеп китте.

Эрмэде мескен Сарбай,
Тешлэргэ дэ жилкенмэде.
Куз яшьлэрен тамызып,
Барыр юлын дэвам итте.

Сарбай дидем... Тосе Сары..
Э кузлэре купне кургэн.
Ачы язмыш бу Сарбайны
Уенында эйлэндергэн.

Кемнэр ташлады икэн
Акыллы бу хайванны?!
Тагын нилэр котэ инде
Минем шушы Сарбайны...