По лунната пътека

Йорданка Радева
И тази нощ на луната не й се спи.
Поредна нощ и тя е нещастлива.
Обгръща всичко с мраморни очи
и път поема, и светлина разлива.

И тая моя нощ с луната сме сами,
и път поемам по нейната пътека.
Стихва вред. Мълчат небе, звезди.
Сянката на облак като мен е клета.

И тая нощ съм с мечтите си сама,
вместо теб бледи сенки ме целуват.
Издишвам болка. Тъга в мен крещи.
Някой твоите следи за мен рисува.