дощ

Алена Васильченко
Коли тебе немає - все пусте.
Навколо тіні ходять, як приблуди.
Земля кружляє і весна росте.
Але тебе немає, і не буде.
Коли без тебе, то бракує слів,
казати як люблю тебе до болю.
Тебе немає - всесвіт спопелів,
а може ти забрав його з собою.
І тихо так, що хочеться вночі
роздерти груди і кричати: досить.
Тебе немає - і земля мовчить,
лежить собі розхристана і боса.
І повно там, на вулиці людей.
І серед них тебе не упізнати.
Коли тебе немає - дощ іде,
в душі моїй, і у пустій кімнаті..