Падарунак для вясны

Инна Якуш
Дзіўным ранкам хоча неба
 распавесці пра вясну.
Усміхацца добра трэба!
 Наваколле азірну:
дзіва-дзіўнае - надвор'е
 шэпча, нібыта луна
сабрала ўсі сузор'і
 і вянок вясне спляла!
З самых яркіх і прыгожых
 зорак будзе падарунак.
І вясна з вянком раскошным
 прынясе нам пачастунак!
Будзем ласавацца сокам,
 нават смачнымі смарчкамі!
Бо вясна-красна навокал,
 не нарадуецца з намі!
                Іна Якуш