Гуде заметiль, завивае скажена

Надежда Крайнюк
Гуде заметіль, завиває скажена,
То плаче сутужно, то пісню співа.
То б’є кастаньєтами, як навіжена,
То вальсом кружляє, неначе жива.

А хуга з вищанням облизує стекла,
Страховисько виє! Нікого нема…
Надворі сьогодні справжнісіньке пекло —
Холодне, колюче… На те ж — і зима.

Та тільки недовго їй владарювати,
Бо часто термометр показує «плюс».
Прогріті вже сонечком вікна у хаті,
Ласкавий, весняний вчувається блюз.

27. 02. 2019
Картинка з інтернету