Пейзаж

Росен Русев
ПЕЙЗАЖ
Автор: Р. Русев       

Стар клен,
пожълтели листа,
вече е есен,
пейка сама
до езерце самотува
и буди тъга.

Идват двама, присядат,
камъчета в ръка,
кръгчета в езерото,
тишина.

Жълти листа
в късна есен
като капки
падат в водата
и отнасят мечти,
и копнежи.

Двама на пейка
самотна до езеро
по вятър понесъл мечтите им,
тиха любов
в две души,
водни кръгове,
тишина, пейка самотна 
под  клена.
И влюбени…