***

Лёша Амельченко
На свеце дзiуна месца ёсць.
Стаiць там невялiчка вёска.
Навокал краскi прыгажосць.
Расце адзiная бярозка.

Я у вёсцы той быу толькi раз
I закахауся у тое неба.
Распавядаю на увесь клас,
Шо разам нам пабыць там трэба.