Влада

Клавдия Дмитрив
Влада в кут усіх  вже заганяє,
Гнобить народ з усіх боків.
Не рік,не два це все триває.
Бракує тут  хороших  слів.

Влада лиш  думає про себе,
Повніють їхні гаманці.
Не розуміючи, що треба
Народу звіт дати в кінці.

Людей гноблять  без покаяння ,
І сорому у них  нема.
Бояться людям глянуть в очі,
А якщо  глянуть – крадькома.

Влада цинічна і жорстока,
Не хоче думать про  людей.
А воїни живуть в окопах,
І ллються  сльози із очей.

Влада себе лиш  вихваляє,
Які вони  і що  дадуть.
Про людські біди не питає-
В них совісті нема нічуть.

Влада дає лиш обіцянки
І в груди тяжко себе б'є.
У них свої є  забаганки,
Й годують рило лиш  своє.

Владі вже вірити не хочуть,
Бо ми для них – лиш  забавки.
Життя хороше всім пророчать,
А буде з ними –навпаки.

Влада ганебно поступає
І їхні вчинки –просто жах.
Війна  5 років не вщухає,
І в людей сльози на очах.

Влада не хоче це побачить,
Влада не хоче цього чуть.
Але народ  їм не пробачить
Брехню,яку вони верзуть.

Влада кричить і викрикає,
Замилює очі людей.
Бездушність їхня не вгаває,
Бо в них ще безліч є ідей.

Вгамуйся владо,схаменися!
І зжалься ти вже над людьми!
Вийди між люди,подивися,
Як хлопці гинуть від  стрільби.

Як тебе владою назвати?
Як тобі дякувать за це?
Батьки синів мусять ховати…
То що ти скажеш нам на це?

Піди ти, владо, у окопи,
Синів своїх туди візьми.
Тобі далеко до Європи.
Ти захисти людей грудьми.

Влада лиш звіти неправдиві
З трибун голосить  кожен раз.
Ви-фарисеї юродиві ,
І вам прийде ваш день і час.

Не влада,а якісь терани,
Що набивають гаманці.
А людські душі-живі рани.
Бо в владі справжні палачі.

Без нас ти ,владо, жить не  можеш.
Для тебе люди-рівно нуль.
Війну спинить не допоможеш.
А  хлопці гинуть там  від куль.

Поїдь туди ти із синами
І вийди на передову.
Бог був  і буде завжди з нами.
Діждемся вас і всю братву.

Такою буть повинна влада?
Плювать так має на  народ?
Брехня,лукавство й просто зрада.
Зібрався в владі справжній зброд.

Безслідно вам це не минеться,
Люди не будуть це терпіть.
Покайтеся і схаменіться,
І людям правду всю  скажіть!

01.03.2019 р.