Татьяна Очеретян. Мартовское утро. Рус. Бел

Максим Троянович
склонившись
над поблёкшей памятью моей
дрожало мартовское утро

и охнув
бледная душа зарделась

и синим блеском
вспыхнули слова
из омута ночей

и пульс звенящий
погнался за оранжевым шутом
спугнувшим эхо
дерзкого прикосновенья
гримасой боли

лишь куст терновника
у сломанной калитки
вечного вчера
не шелохнулся

Сакавіцкае ранне

схіліўшыся
над збляклай памяццю маёй
дрыжала сакавіцкая раніца

і войкнуўшы
бледная душа запунсавелася

і сінім бляскам
успыхнулі словы
з віра начэй

і пульс звінючы
пагнаўся за памяранцавым блазнам
які  спудзіў рэха
дзёрзкага дакранання
грымасай болю

толькі куст цярноўніка
каля зламанай брамкі
вечнага ўчора
не зварухнуўся


     Перевёл на белорусский язык Максим Троянович