Повiй, вiтре, на Вкрайiну... Знову?

Зозуля Юрий Павлович
(Всесвітньо знана цитата...) — Й знову би не з Росії!
Межуючи з юРодством як "Родством"...  —  З сусідами найближче битись
Смерть "братерським" окупантам і паханам їх, скрізь... — Й тут, й там
Не складу ціну, хоч назву, виродженому... — У сусіда душа чорна чи ніяка
А хоч заГАДочная вона, хоч ЗАгадОЧНАЯ, не важить... — Перепрошую, "вступаю" в

~

долю  з пу занапастили,
віру  з гу занапастили:
а геть все занапастили;
от на нас не стане сили

~ ~

в чиряках із крові з гноєм
та країна блуду й воєн;
їхні розум і язик
з того ж лика* в'яжуть лик...

в тім же роті той же тлін,
зглуха вуха б'ють в той дзвін;
повні з верхом й рот, й сам він,
каїн, путін: один хрін...

той невіра-звір доп'ятий**
на ті душі небагатий;
видно, згавлене там все:
скрізь-бо їх несе, несе...

*)  звичайне луб'я (лыко!): не признали?
**) доп'ятий = добутий; хіба у пеклі?

~ ~ ~

до нашестя, пошесть й власна:
цим історія й сучасна!
йдуть кудись й весна, і Пасха!!
й вся ж Земля на виданні!!!
НІ: ТРИМАЙМОСЯ, БРАТОВЕ...

~ ~ ~ ~

груди в пелюстки вбирає:
до Кохання з Небом; гля?
ген, квітчається Земля!
а війна — й весну чигає...

всупереч життю, на смерть:
або й рабство, що ще гірше??
в прозаїчніше за вірше*!!
в їжу-бо худОбі, з дерть...

то це Бог Замислив Щось:
чи й не схожі** перехожі???
чом сусід не в загорожі!!!
боже'вільний од "АВОСЬ"...

*) віршоване є розмірно заримоване, а не якесь поезійне
**) не схожі у значенні "не маючі Подоби", зовсім інші