Мая мова

Галина Гузенкова
Мова мая, беларуская мова!
Услухайся, дружа, у родныясловы:
У iх ветрыкаподых, iгром навальнiцы,
Iшэлест лiстоты, iплёскаткрынiцы,
Iшоргатзямельківясноюпад плугам,
Iпосвiсткасыўкасавiцу над лугам,
Iтрэльсалавейкі ўчаромхавымголлi,
Iклiч жураўлiны над восеньскiм полем,
Iцiхiнапеўкалыханкiдзiцячай,
Iроспачны боль памiнальнага плачу,
Iшабельны звон старадаўняй пагонi,
Iпесня жняi на жытнёвым загоне…
Мова мая, непаўторнаямова!
Як мiлагучнапяюцьтваесловы:
Гарлачык, зязюля, праменьчык, пралеска –
Нiбы ручаiнкi, звiняць на прадвеснi.
Мова мая, беларускаямова!
Вячыстыя, чыстыя, светлыясловы!
Кожнае слова жывеiсмяецца,
Кожнае слова грэе мне сэрца!