Дреха за звездите на всемира

Петр Пенчев
На И. Потапова

 Душата ми защо ридае
 вместо в песен да трепти?
За любов?!
Отдавна знаем:
национален дефицит...

Дава се в краен случай
 само по рецепта "cito!".
Да спаси заспали чувства.
При тържествени събития.

Броди с шапка невидимка
 сред всевиждащите хора.
Най-жадуван недоимък
 на човешката ни гордост.

Любовта какво е?
Дреха
 за звездите на всемира?
Или рай без перипетии-
там от щастие умирай!

В своята прегръдка никой
 не успя да я обхване.
Ден и нощ по нея тичаме...
Заедно дано я хванем!

30.03.2011 г
Б.Алекс.
Петр Пенчев