Печэн чаба бабаем...

Динара Мухамаева
Печэн чаба бабаем...

Динара Мухамаева - Шакирова

Урман буенда яссы жирдэ
Печэн чаба бабай тирлэп ,пешеп.
Ике як чигэсеннэн тир ага
Битлэрен юа елгага тошеп.

Шундый эссе жэйге хавада,
Тузеп булмаслык кызу кондэ
"Уфалла" арбасын тартып
Китэ,курми аны беркемдэ.

Кояш кутэрелгэнчэ чабыйм дип,
Иртэн уртук эшкэ тотына.
Гомере буе печэн чапкан кеше
Кепгэн инде гадэт - холкына.

Тынгысыз ул узе шушындый,
Ялкауларны онэп бетерми.
Анын кебек унган булырга
Хэркемнен дэ кулыннан килми.