Нiбы лотас апалены...

Юрий Боровицкий
***
          Аксане Зыбінай
          у Дзень яе нараджэння

Нібы лотас апалены,
Ў снезе праталіны,
У якіх парыжэла трава.
Я па лесу блукаю,
Стаю на прагаліне,
І баліць ад вясны галава.

І былых нараджэнняў
Мне мрояцца раніцы.
Прасвятленне прыходзіць душы.
Бо паветра вясны,
Як гарэлка для п’яніцы, –
Паспявай толькі вершы пішы!

Ах, як добра было б
Пасадзіць у праталіны
Кветкі думак празрыстых,
Як неба вясны!
Я гляджу на траву,
Як на лотас апалены,
Успамінаю прарочыя светлыя сны.

04. 03. 2019 г.