Укра на моя...

Валентина Пащенко 2
   УкраЇна моя, рідная ненька,
   Як же болить за тебе серденько,
   Як же страждає за тебе душа,
   Моя ти багата і бідна моя!

   Багата земля і ріки. і доли,
   Вітер співа на твоєму просторі,
   Люди щирі і незрівняні,
   Прекрасні пісні, як у рідноЇ мами!

   Що ж то за лихо звалилось тобі?
   Не снилося навіть в найстрашнішому сні!
   Й не зрозуміть, не розібраться
   Звідкіль взялося те "щастя"!

   Ти найперша серед бідних,
   Та й здоров'ячка не видно!
   Перша серед тих,що мруть
   Й на роботу не беруть!

   Синє небо чорним стало,
   Є раби і є вассали...
   УкраЇна, ти мені
   Матір рідная чи ні?

   Хто ж тебе занапастив,
   На нівець красу всю звів?
   Будеш знову молода,
   Лихо змиє все вода!

   На порозі вже весна,
   Квітни ж, матінко, моя!