тiло i душа на укр. яз

Любонька
1
Скільки раз Тебе вже зраджено
Всепрощаючий Господь!
Ми пригод шукаєм жадібно
І перемагає плоть.
А душа, безмовна горлиця,
Прагне у небесну вись...
С тілом їх шляхи розходяться.
Чи з'єднаються колись?..

п/в:
В вічній боротьбі - тіло і душа,
В сонмі протеріч - зовсім протилежні.
Тіло без душі - в вартості грошА,
ПОкдади душІ - прОстори безмежні...
Тіло і душа - грішне і святе,
Тіло і душа - пристрасть і молитва.
Хай на нивах душ віра проросте,
Щоби врешті припинилась битва.

2
Плотью до землі приковані,
А душа у Небо рве...
В грішних стінах замуровані;
Дух свободою живе...
Як приборкати нам пристрасті,
Душу визволивши з пут;
Спрямувать думки поривчасті
На смиренний шлях спокут?..

(авторська пісня) 28/02/19/