Nostalgie

Галина Чиореску
Prin vremi vad fetita cuminte,
Ce iute alearga prin nisipul fierbinte
Adesea cu cartea in mina, citeste
Tot ce in cale i se nimereste.


Apoi cu gindul se transfera in vis
Si zboara spre un nou paradis,
Se ridica in sus pina la stele,
Plutind usor printre ele.


S-aceasta fetita  visatoare
Traieste in lumea ei fermecatoare
Din cartile citite cindva.
Ce-i pasa, ca realitatea nu e asa ?!


Acea fetita am fost eu, cum va spun ,
Dar unde oare ea este acum ?!
O caut, dar n-o mai gasesc....
Vai, ce repede imbatrinesc !!!!!