В измислена прегръдка те люлея

Петр Пенчев
Не ме измъчвай. Няма да се скриеш.
Човек не бяга сам от свойта същност.
Следите свои с пяна да покриеш,-
навред си ти - една и въздесъща.

Видях те вчера,- беше на изложба,-
икона проста с дъхава коса.
В градинката,- с дете да се разхождаш,
не,- с куче беше...Малки чудеса!

Пътувайки лениво с автобуса
те зърнах как отмина в такси.
Опитах портокал един да хрусна,
но във вкуса му също беше ти.

В измислена прегръдка те люлея.
Сърцето ми те чака. И те моли:
Не се укривай. Чуй, за тебе пея.
Запей и ти...Нали навън е пролет?!

Публикувано на 09.04.2011 @ 17:17:17
Петр Пенчев