Тенко Тенев - ЛЯТО

Доктор Эф
На Иван Димов

Оронва се бавно житото.
Набъбва в очите, расте.
От светлите златни масиви
в море укротено ще спре.
В море - от човешка надежда
и жажда за рождество,
пада бавно умореното слънце
над последното житно зърно.
Разсипало хлебен дъх в полето,
ликува в светлия небосвод...

...Като в картина на Майстора,
като химн на самия живот.


Перепев Стафидова Владимира

Лето

Медленно клонится жито
Травы тучнеют в лугах
И золотистым массивом
Упирается в берега
Моря – надежд человечьих,
Жаждущего рождества.
Усядется солнце под вечер
Передохнуть на жнива,
Хлебом пропахшее поле,
Ликующий свод голубой,

Как Мастера акварели,
Как гимн нашей жизни земной.
;