Роберт Грейвс. Неразбавленное узо

Евгений Александрович Матвеев
Она сказала: пей,
Вот узо, чтоб тебя проверить,
Не разбавляй водой
И льдом не охлаждай,
Не пей один
И не цеди по капле.
Пей залпом весь стакан,
Но на меня смотри,
Как истинный аркадец.


Оригинал:
ROBERT GRAVES
OUZO UNCLOUDED
Here is ouzo (she said) to try you:
Better not drowned in water,
Better not chilled with ice,
Not sipped at thoughtfully,
Nor toped in secret.
Drink it down (she said) unclouded
At a blow, this tall glass full,
But keep your eyes on mine
Like a true Arcadian acorn-eater.