Анна Ахматова, Веет ветер лебединый 1922 ENGL

Дмитрий Бек-Лемешев
Веет ветер лебединый,
Небо синее в крови.
Наступают годовщины
Первых дней твоей любви.

Ты мои разрушил чары,
Годы плыли, как вода.
Отчего же ты не старый,
А такой, как был тогда?

Даже звонче голос нежный,
Только времени крыло
Осенило славой снежной
Безмятежное чело.


Anna Akhmatova, A swan breeze is slightly waving (1922) ENGLISH


A swan breeze is slightly waving,
The blue sky's in blood above.
Anniversaries are passing
Marking first days of your love.

You defeated my enchantment,
And like waters years ran.
Why are you no longer aging,
Looking same as you were then?

Your soft voice sounds even clearer,
Just a wing of fleeing time
Touched your dear head at edges
Urging snow-white fame to climb.


3.0