Загублене мiсце

Ольга Липа
Дуже гарна дівчина   
У Мацківцях жила, 
Червоніла калина, 
І текли джерела!   

Закохались у неї
Та два парубки враз,
У Оксани однієї
Серце ніби алмаз!

Відмовлялась, як можна,
Невблаганні батьки...
А Сула безбережна,
Духмяніли квітки...

І рішила Оксана,
Дать останній одвіт...
Гарна та безталанна...
Що беззахисний квіт...


І казала Оксана:
“"Хто стрибне крізь Сулу,
Цьому я наречена,
Хто стрибне крізь Сулу”!


Але хлопці зібрались,
Пред Хрестом помолились,
І один за одним
У Сулі  потопились!
Небеса крижаним
Повітрям укрились!

І дівчина нещасна
 В хвилі замертво впала,
Славна зіронька ясна,
Долю так вибирала!..

Бачили  рибаки,
Що і до сього часу,
Бродять  там парубки,
Кличуть чорноволосу…

А загублене місце
(Люди так нарекли),
 Захопило  три серця,
Зірки ніч обпекли!

___________________________________
(1)За мотивами народної легенди Полтавської області "Загублене місце" Записано в Мацківцях Лубенського району від Семенюти Варвари Петрівни у 2008 році.