Даниснын рэсеменэ карата остэмэ суз

Ирида Акалы
            
Буген безгэ бакчада
Куштылар эби ясарга.
Барчасынын эбисе бар да
Мина гына каян алырга?

Бер утырып уйладым да
Килдем шундый карарга:
Барысы да эби ясаганда
Мин булдым эниемне ясарга!

Менэ эни эштэн кайтып килэ,
Ике кулында да анын сумка.
Куктэ  кояш нурлар чэчеп колэ,
Энинен авызы ерыла шатлыкка.

Эни кайтып килэ...Кая кайта???
Кирэк тагын ой дэ ясарга!!!
Зур  булсын безнен ой хыялда:
эйлэндерэм ике катлыга!!!

Ойдэ уземне ясар  идем дэ
Сыйдыра алмасмын шул анда.
Песи ясап карыйм  эле эйдэ,
Тычканы да булсын каршында!!!

“Эхэ,ашыйм хэзер сине,”-дип,
Песи тычканны калтырата.
Тычкан:”Дус яшэргэ кирэк!-ди,
Хужабикэн сина сот алып кайта!”

Безнен песи бик ягымлы,
Тимэс ул нэни тычканга,
Чонки эни ана  сот тэ тугел
“Китекэт” кенэ алып ашата!!!