Втома вiд усiх

Александр Ноцкий
Тільки так.
І нехай хтось придумає краще!
Я стомився шукати тепла читачу...
Може, дійсно, пустий...
Навіть в чомусь - пропащий!
Але в тиші байдужих я все ж не мовчу.
Перманентно заляканим смертю істотам
надто складно знайти щось реально живе...
Щось таке, що плекає душевні чесноти,
і ніколи в серцях за життя не спливе.
Заримовані вранці думки про минуле
хтось забуде, а хтось занотує в екран,
щоб на ньому безслідно за мить промайнули
і жерці, і боги, і раби, і тиран...
Ти ще сам?
Подивися уважно навколо,
і знайди відображень своїх легіон,
щоб відчути, нарешті, страждання уколи
за вітри між далеких мальтійських колон...
Лиш вітри...
Це вони пропонують ледащим
трохи неба за камінь в хребет втікачу.
Так, я - так.
І нехай хтось придумає краще!
Я стомився шукати тепла читачу...