Березень

Вероника Лаврентьева
І знов весна.
На зміну снігу дощик
Веселу хмарку
В землю розкида.

Зчорнілий сніг -
Зими забуті мощі,
З яких сльозою
Котиться вода.

Земля в надії
Гріється на сонці,
Ось-ось на волю
Вирветься трава,

І в юних мріях
Ніжні волоконця
Шепочуть вітру
Лагідні слова.