Ракъинин к енивал

Гулья Мисриханова
 Акъвазна марф, мад ракъини
Вичин нурар чук/урна.
Акъайна рак цаву вичин
Чаз чимивал ракъурна.

Ажеб хьана а чимивал ,
Чал виридал агакьна.
Цавувайни вичихъ авай
К/енивал гуз алакьна.

Вили цавун акъайна рак
Хадач лугьуз чи хатур.
Марф рахкурна, рекъини пак
Вегьена чал вичин нур.

Цавари пайна , виридаз
Вичихъ авай к/енивал.
К/андачирт/а чун ик/, адаз
Гудачир чаз чимивал!

Заз к/анда вун , эй я инсан
Лугьур , заз цавун хьанач сес.
Им , к/енивал тушт/а адан
Куьне лагь кван, им вуч хьуй бес?