Козге уйлану

Динара Мухамаева
Козге уйлану.

Динара Мухамаева - Шакирова

Козге шомлы салкын коннэрдэ
Куктэге болыт катлам- катлам.
Кайту момкинлеге туса эгэр ,
Яшьлеккэ мин кабат кайтмам.

Котмэгэндэ кукне болыт каплап
Козге янгырларын яудыра.
Уткэн гомеремне урап кайтам
Уйлый- уйлый тиргэ батыра.

Уткэн гомерлэр утте инде,
Хэере белэн килсен алдагысы.
Хэтирэлэргэ бай булды узганы-
Илдэн аерымы булмасын азагы.