Тундать самац. Приход весны

Марьша
Эрь шиста шиське сяда пиди,           Каждый день солнце сильнее греет,
Сон сюролдаса пакся види.             Оно лучами поля засевает.
Тя  тяфта сашенды Тундась,            Это  так приходит Весна,
Сей самс ни тага пингоц сась!         Сюда придти опять наступает пора!

Сяс  кенерьфти сон лама седи,         Потому радует она многие сердца,
И лямбоняцка ваймос педи.             И теплота к душе липнет.
Вов вишкста шудийхть шудерькскат,     Вот быстро потекли ручейки,
Синь вешийхть кяшемс куженят!         Они ищут для пряток уголки!

Шить эзда пси, шить эзда мани,        От солнца жарко, от солнца светло,
Най ведьУськонят шудерькссь пани,     Ручеёк барашки  гонит,
И байдекс уи, кода венч.                И палка плывёт словно лодка.
Шивалгомась керсь валдоть пенц….      Закат отрезал конец дневного света….

Иллюстрация из интернета.