3845. с продолжением на белорусском языке

Анжела Кушнер
РЕТРО.
Мы напішам аб прыродзе, ураджаі, агародзе.
Адносіны ў народзе змяніліся назаўжды.
Былі сумленнымі, роднымі. Сталі - нахабнымі, блатнымі.
А таварышы і браты, сталі проста - "спадары".
Рэтра ў жыцці. Рэтра ў свеце. Рэтра ў модзе, і ў эфіры.
У інтэр'еры, на кватэры, толькі ў пачуццях - рэтра няма.
Счарсцвелай, змярцвелі, ежма людзей паелі.
Охамели менестрэлі. Замест дружбы - інтэрнэт.
Шмат пілі. Шмат елі. Куляюцца ў ложку,
На экранах, - надакучылі. Далікатных пачуццяў, у памоўцы няма.
У адносінах знахабіліся. Як дапаможнік - інтэрнэт.
Ажывіце рэтра пачуцці. Рэтра ўспомніце мастацтва,
У адносінах да вашых дамам. І, забытым вамі мамам.
Шмат было там добрага, у забытага, ў мінулага.
Дастаюць з рэтра горшае. Строй рабоў, і войнаў пакуты.
У жыццё уткнуўшы, рукой Магутная, як сякера - ва ўспаміны.