Нема н панщини, н пана

Клавдия Дмитрив
Нема ні  панщини ,  ні  пана,
Ні каторги , ні  заслання.
Натомість  є нікчемна влада,
Є плач і кровопролиття.

Нема ні  панщини ,  ні  пана,
Ні  підпанків  ,  ні  паничів.
Натомість є  суцільна рана,
Людське озлоблення і  гнів.

Нема ні  панщини ,  ні  пана,
Панських  угідь і кріпаків.
Натомість є  від влади зрада,
Й лиття  пустих  брехливих слів.

Нема  ні  панщини ,  ні  пана,
Ні  слуг  , ні  служниць ,  бунтарів.
Натомість є Вкраїна рвана,
Байдужість влади й  людський  гнів.

14.03.2019 р.