РЕКА

Росен Русев
РЕКА
Автор: Р. Русев         

Животът ни река –
върви и бърза,
влачи камъни,
изглажда ни по бързеи
и в тях се давим
докато сме млади.
Сега е по- спокойно,
улегнала и издълбала руслото
водите носят ни годините,
утихнали, останали сами,
усмивките -  река отнесла
болките и всеки ден
живели пак така до утре,
а утрото - живот назаем
останал по кьошетата,
където само мишките пируват
по изоставени  пътеки.

За спомен ни остават
камъните, с които животът
ни е гладил ръбовете,
остават най-големите по дъното
.Които дълго ще тежат на мястото си“