Вина

Петр Пенчев
Помниш ли кога ти казах
да ми станеш истинска жена?
Исках вечно да запазим
най-прекрасната вина
със която те обидих.
Нищичко не ми се свиди
за най-красивото момиче,
защото знам,че те обичам.
Защото няма по-красива
и искам да си все щастлива.
Затуй те исках за жена.
Да бъда каменна стена,
която охранява твоята хубост
от всякаква човешка грубост.
Помниш ли кога ти казах
да ми станеш истинска жена?
Изкупил ли съм вече своята вина?

11.06.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев