Щастие

Петр Пенчев
Жасминовият храст
 издуха ароматите
 от белите си бузки.
Понадигна ваклите къдели
 под резидавата си блузка
и приглуши пронизващите трели
 на певчето изкуство
 от ранобуден кос...
Един въпрос...
Не е ли знак,
че идва пак
 часът на лятото?
Богатото
 на много слънчеви забави,
които бяхме позабравили,
улисани във своите грижи
 в добиване на хляба черен.
Но аз съм верен
 на свойто чувство за хармония.
Превръщам в церемония
 вдишването на парфюмите
 от всякакви цветя и храсти.
Неважно във какъв костюм
 ми преподнасят
 своето щастие.

13.06.2011 г.
Петр Пенчев