Разпалена камина

Петр Пенчев
Огънят размяташе полата
 на червено-жълто-синята си рокля
 и парата от дънера намокрен
 пълзеше все нагоре - в небесата.

А ние, влюбени,-двамина,-
броим искрите - пукащи ракети
 от нашата разпалена камина,
които даже във сърцата светят.

Гори,гори, разхвърляй фойерверки-
красиви разноцветни карамфили.
На нашата любов - проверка.
На щастието-топлата закрила!

13.06.2011 г.
Б- Алекс.
Петр Пенчев