kitchen

Влад Лиманец
ти хотіла про щось говорити.
сміливіше кажи, не мовчи.
давай будеш зі мною відверта?
хоча б сьогодні, на кухні, вночі.

сусіди почують нашу розмову;
образа в душі, ти зірвалась на крик,
і так цілий рік – знову і знову.
а де ж твоя посмішка? радісний сміх?

хіба поруч із ним ти була не щаслива?
подарунки, букети, красиві слова.
твоя щира любов його не зігріє.
він знову зі шльондрами, ти - знову одна.

сварка і ненависть, почуття на шматки -
все, що залишив на згадку про себе.
історія ця не потрапить в книжки:
"слюні" про зраду нікому не треба.

ти для нього не втрата, ти - одна із колишніх.
кажеш, що любить? ніхто ж не повірить.
він піклується зовсім про інше:
клуби, гроші, ранкове похмілля.

почати все з чистого аркуша,
ти так хотіла.
марила, мріяла
в своїй однокімнатній квартирі.
він не повернеться,
ти йому не потрібна,
так, як і ваша,
точніше, твоя дитина.

маленький хлопчик у ліжечку спить,
тихенько гра колискова.
він бачить жахливі, потворні сни,
чує крики і кожне слово.

сім'я і гармонія -
ти досі в це віриш?
він давно вже "кохає" іншу.
він давно вже трахає іншу.

твоє серце покрите шрамами,
ти всесильна лише на словах.
на кухні всі однаково плакали.
на кухні всі однаково плакали, так?

16/03/2019