Аржентинско танго

Петр Пенчев
Мечтая да се впусна във танго,
но истинско, със страст, по аржентински.
Крак в крак и буза в буза.
Да чувствам всичко под червената й блуза
 от кръв пребоядисана или винО.
Да чувствам как умелата партньорка,
подскача-от шампанско тапа коркова,
и в танца си безумно се отдава,
усмивките си скришом ми раздава
 и цялата си женственост излъчва
 както лично аз съм й поръчал...
Мечтая да се впусна във танго,
но да бъде само... аржентинско.

15.06.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев