Колко ми се иска топлина

Петр Пенчев
Колко ми се иска топлина!
Не женска-просто от природата.
Легнал бих под слънцето така -
без да сключвам някаква спогодба
за плащане на разни киловати,
а просто по човешки - шепнешката
 да разговарям с птички и треви
 под слънчевите остри гръмотевици.
Да му почувствам топлината...
И колко сме щастливи на Земята!

16.06.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев