Swieca pl

Татьяна Прит
Czy ksiezyc umie rozmawiac ?
Czy dusza potrafi latac?
Czy serce da sie naprawic?
Czy zmysly moga przemawiac?

U ciszy znajdziesz zbawienie.
U ptakow, radosc do zycia.
W przestrzeni sie tworzy istnienie,
Gdzie milosc jest sensem bycia.

I slychac jak wiatr wieje,
I widac deszcz i chmury nad glowa.
A czlowiek zbiera to co zasieje,
I co uczyni z tym wszystkim potem?

Czy moze poznac swe szczescie?
Czy ogien potrafi rozpalic w sercu?
Czy orlem bedzie, czy zwyklym gesiem?
Dopoki pali sie jego swieca.

TAT 25.08.2018 ( 03.16 )