Syrenka pl

Татьяна Прит
Niebiesko-turkusowe morze,
I fale co kolysza statek.
Syrenka chce byc, Boze!
Zeby zobaczyc morski kwiatek.
Wiszace pagorki, kwitnace korale.
Jak duzo rybek kolorowych wszedzie!
Odczuwam  ten swiat calym cialem!
I plyne, gdzie nigdy jeszcze nie bylam!
Jak tu jest pieknie!!!
I caly czas, podziwiajac widoki,
Jak mala syrenka w ramionach morza.
Krolewstwo  Neptuna daleko unosi
W przedziwna przestrzen dookola.
Tu dusza malej syrenki zyje.
To wszystko masz wewnatrz siebie.
Glebina wodna tajemnice swiata kryje.
I kazdy dzien otwiera Tobie.

TAT 03.11.2017 ( 12.09)