Как се пишат стихове

Петр Пенчев
Как се пишат стихове, разбра ли?
Мисля, както си расте тревата...
Тъга, изгубена когото сме орали
 покълва,търсейки по звуците-словата.


Но кой диктува тези рими,
съзвучни на камбаните по звън?
Подсказват ни ги херувими
 кога целуват ни насън.

Мигът се спуска като откровение.
На всеки миг поетът е певец.
Пронизващи искри на вдъхновение
 изпраща ни небестният Творец.

16.06.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев