Горски дарове

Петр Пенчев
Ягодите горски от земята
 вдигат своите плодоносни капки.
Днес ще нагостя децата,-
вече им напълних цяла шапка.

После ще отида за къпини,-
гледах храста целият е в черно-
Само свраките-мискини
 първи да не ме издебнат.

Искам също за малинки
 по пътечката да стигна.
С топчетата им рубинени
 на децата да намигна.

Колко вкусни плодове
 ми дарява днес гората!
Без подаръка спестен,-
що съм с моята заплата?



Публикувано на 19.06.2011 @ 15:47:10
Петр Пенчев